1 veckas ledigt.

Förra veckan hade jag 1 veckas ledigt från stallet, det var så skönt!!
Nu är jag super taggad på att rida igen, behövde verkligen den där ledigheten. Har Pumba på Torsdag igen då ska galoppträna i ridhuset tror jag, eller bara chilla runt lite.

Hoppträning för Lotta B.

Igår hopptränade jag för Lotta med Pumba, jag var så jävla taggad på att hoppa har inte varit så taggad på länge. Men igår var jag inte nervös och allt kändes super bra. Vi hoppade fram på sockerbitar med ett galoppsprång emellan sen två galoppsprång til ett plankräcke, vi slutade på 1.10cm! Det var länge sedan vi hoppade högre än 90cm.
Sen hoppade vi en kontrollbana som var krånglig men väldigt rolig och bra.

Jag och Pumba har också kommit med i div 3 laget, det är 1m. Första tävlingen är på GFRK om 28dar. Ska ha med mig jossi också som min lilla maskot och filmare. :)
Taggad till tusen.

(vart inga bilder/filmer från igår)

Stalltjänst + 3hästar.

Som rubriken säger såg min dag ut sådär igår, hade stalltjänst med Jossi och hade Silver,Tramme,Pumba.
Hoppade på Silver de gick jätte bra fast de va så himla mycket folk i ridhuset så vi hoppade inte så länge. Red barbacka på Pumba, och vanligt på Trammi dom skötte sig också bra. Ni får film sen!


2012.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Åkte till grönalund sjäv, stort för lilla mig som är helt borta i skallen. Åkte utomlands med familj + bästavän och hennes familj.
 Hur har ditt 2012 varit?
Bra, förutom mot vintern.
Tror du att år 2013 kommer blir bättre?
Ja de kommer äga.
Blev du kär i år?
Nej.
Vilket datum från 2012 kommer du aldrig glömma?
När vi var tvungen att ta bort älskade Noah. kan ej exakta datumet. <3
Bästa köpet?
Mountain Dew.
Vad spenderade du mest pengar på?
Hästen!
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina allra finaste vänner!
Vilka sånger kommer påminna dig om 2012?
Daimonds - Rihanna.
Vem har du umgåts med mest?
Felicia,min häst och min familj.
Bästa minnet från 2012?
När vi tjejkompisar hade myskväll på strande, och "grillade" och bara mös.
Hur många kysste du?
Ingen kille.
Har du haft ett förhållande under 2012?
nej.
Är det något du saknar år 2012 och vill ha 2013?
En utomlands resa igen!
Vad önskar du att du gjort mer?
Solat!
Vad önskar du att du gjort mindre?
Slöat.
Favoritprogram på tv?
The Vampire diaries, alltid!
Största musikaliska upptäckten?
Har ingen anning!
Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En underbar helg med kära och nära på konfirmationen.
Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Ja.
Vad fick dig att må bra?
Vänner, katterna och familjen!
Vad är det finaste någon har sagt/skrivit till dig?
Felicia, när hon tog sin tid att skriva ett sött brev till mig, skriver inte allt här men bland annat "Jag älskar dig och vet inte vad jag skulle göra utan dig bästa galna vän.<3"
Det bästa du har åstadkommit i år?
Vet inte haha!
Vad vill du säga till dig själv inför 2013:
Att jag ska blir starkare som person, stå upp för mig själv och visa att jag finns och kan stå för mig själv. Kämpa för allt du vill ha. YOLO.

Pusspuss

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3469408/images/2013/pic_50eeffe6e087c363777207ba.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3469408/images/2013/pic_50eeffe69606ee48083ab632.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3469408/images/2013/pic_50eeffe5e087c3631c17f0f6.jpg" class="image">


Walking time.

Idag ska Pumba få en 20min's skrittning i ridhuset. Vill inte gå ute förjävla kallt & blåsigt!! Äckel väder.


År 2012.

År 2012 köpte jag min Mountain Dew vi besiktade henne 11juni 2012, hon gick igenom och vi köpte henne och tog hem henne. När hon kom till stallet var hon lite stirrig men lugn. Första dan gick vi runt på stallplan gick ner till ängen och runt hagarna och så, så hon fick ta sig en titt runt stället. Sen nån vecka senare var det en tävling hemma på ÄRK kände att jag ville vara med för hade gått så bra på träningarna. Så anmälde mig till 90-1m och 90 gick hur bra som helst kände exakt vart jag hade henne. Vart felfri och fick rosett, sen 1m taggade vi om kändes sådär på framhoppningen det var så himla kladdigt så kunde inte hoppa super mycket. Sen inne på banan var hon jätte pigg. Vi skulle hoppa vår första lokala och kombination jag var super nervös. Vi fick tyvärr 4fel men det gick så himla bra, känslan som jag hade då var underbar! 
Film från den tävlingen: 
Sen tränade vi på där emellan och anmälde oss sen till Tierp tävlingen 90-1m och hon var så jävla klockren min Pumba hon sprang på som bara den lyssnade som en ängel och hoppade som en Gud, felfri i båda klasserna och vi hoppade vår första omhoppning och kom på tredjeplacering, så jävla stolt bästa tävlingen jag gjort någonsin. Att rida ärovarv på MIN bara MIN häst var så underbart, inte ridskolans inte någon annans MIN häst. Älskade Mountain Dew!
Film från det:
Sen gick de bra ett tag till och anmälde mig till högbo, men planerna vart inte som de var planerat. Hon vart super brunstig och gick ej att kontrollera humörsvängningar så de bara sjöng om det!! Så vi strök oss.
Sen var det KM och det var meningen att jag skulle hoppa 90-1m på Pumba och 80-90 på Silver. Men det gick inte heller som planerat, de gick jätte bra i början på banan sen näst sista hindret så vart de helt helt helt fel! Totalt mitt fel, så jag flög av och svimmade och fick åka till Akuten och sov över där då jag fick en liten hjärnskakning.
Film på avramlingen:
Sen fick jag hoppa upp på hästen igen och de gick bra i några veckor och sen en vacker dag skulle jag rida ut i skogen Pumba var brunstig igen men de var inte rätt att rida ut då men vi gjorde det ändå och hon stegrade och skenade så jag flög av som en vante, fast gjorde mig inte illa så hoppade upp igen och skrittade hem. Men nu vart jag mer och mer rädd. Sen hade jag privat träning för Lotta B och det gick bra tills jag skulle hoppa lite
högre och vart skraj (pga all avramling) så bestämde mig aldrig var/när jag skulle hoppa av så hon stannade och jag ramlade av igen, men jag gjorde inte illa mig så hoppade upp och hoppa igen och de gick bra. 
Efter det har de gått lite mer ner men ingen mer avramling men nu börjar de gå upp igen och känns bra i hoppningen och uteritt. Längtar till TUSEN till tävlingssäsongen!!! 
 
Första tävlingen blir på hemma banan v.17, 90-1m.
 
Bilder på Mountain Dew:

Hoppträning-Vlogg.


Stalltjänst!

Ska ha stalltjänst på lördag med Jossan, Jecca och Marian. Jag och Jossan ska ha morgon fodring och fixa täckena.. Good luck! haha. Men vi ska också hoppa på Spirit och Silver (Ina ska också va med på Bus) efter 11 fodringen ska bli kul, vi ska hoppa någon kul bana eller övning så vi får leka runt lite! :D Har inte hoppat Silver på ett tag så de blir nog kul. Så vill ni se oss hoppa kom ner till ÄRK efter 11. =D
Ska fösöka få mamma att filma eller fota då med. Så ni får se lite.
 
Silver och jag från i somras på ängen, på hoppträningen.
 

Massage.

Pumba fick massage idag och nu är hon hur mjuk som helst och väldigt trött, hon ska vila 2dar efter massagen så blir bara att gå i ridhuset i 2dar sen lugn ridning tredje dan. Hon är så himla avslappnad och fin när hon får massage känns bra att se henne så! Red ut i skogen innan också och trava/skrittade med Julia på Tramme, första gången hon rider ordentligt efter skadan, duktig! Hon ska rida på Pumba på Lördag då ska hon testa nytt bett: Pee Wee eller nåt sånt. Hon har fått sånna himla himla sår i munnen nu, stackarn så måste ha olika bett på henne.
 
Ni får någon bild imorgon när jag promenerar med henne.

Ett tag sedan.

Har inte varit på blogghumör alls därför har bloggen lega nere ett tag. Men nu när allt i stallet börjar gå uppåt igen så känns de som de är dax. Men igår så hade jag Lotta B träning gick bra fick lite halv amravling, stora hopp och så men i stort sett var de en bra träning.
Kommer film på det sen den håller på att ladda upp.
Jag har Pumba nästan varje dag nu då Julia gjort sig illa läs mer om det här: www.jjuliachristina.blogg.se
Så har henne nästan varje dag, fast Linnea P ska hjälpa oss typ 2dar i veckan känns bra, så blir hon ordentligt riden!!

Hoppbild från i somras, (lång Pumba)!

Tävling hos min kompis.

Är med och tävlar hos min kompis på hennes blogg.
www.jjosefinellofgren.blogg.se kung blogg! :D